Google+

Kradser i møblerne

Katten kradser i møblerne

Hvorfor kradser katten?

Det er naturligt for en kat at kradse i noget. Katten plejer sine klør på denne måde og afsætter feromoner fra duftkirtler den har mellem tæerne. Disse feromoner er signalstoffer til andre katte. Der er også en vigtig signalværdi i at blive set kradse, da det udstråler selvsikkerhed.

Hvordan får jeg katten til at holde op med at kradse i møblerne?

Da det er naturligt for katten at kradse, får man ikke katten til at holde op med adfærden. Det gælder derimod om at få katten til at kradse i noget mere hensigtsmæssigt.

Når man skal lave et kradsebræt/-træ, er det godt at vide, at katten gerne kradser på fremstående objekter der rager ud i lokalet, og når de først er begyndt at kradse et sted bliver de ofte ved. Katte kradser ofte i nærheden af deres sove- og hvileområder, så her er det en god idé at placere kradsebrættet.

Kradsebrættet skal være minimum 30 cm. over jorden og må gerne have to sider der kan kradses på. Det skal desuden være stabilt, når katten bruger det.

Teksturen af kradsebrættet er afgørende for om katten vil bruge det til at kradse i. Katte kradser gerne i blødt træ, men andre materialer kan også anvendes, hvis de omvikles med for eksempel seglgarn eller kokostæppe. Katten kan godt lide, at kradsebrættet trevler lidt, når det bruges, så skift det ikke ud, når det begynder at se slidt ud.

For at få katten til at bruge det nye kradsebræt, kan man give den godbidder, når den bruger det. Der er desværre ikke den helt store effekt af at irettesætte katten, når den kradser i møblerne. Katten lærer hurtigt kun at kradse, når du ikke er hjemme.

 

Kradsetårn

 

Seneste artikler

Zorro på 10 år og Maxi på 4 år har hele tiden været de bedste venner. Fredag virkede det pludselig som om han ikke kunne kende hende. Han...
Hvad er sterilisation? Ved en sterilisation fjernes enten både kattens livmoder og æggestokke (ovariehysterektomi) ellers fjernes blot kattens...
Hvad er urenlighed?En kat betragtes som urenlig, når den efterlader urin eller afføring uønskede steder.Hvorfor er min kat urenlig?Det er vigtigt...