Google+

Kradser i møblerne

Katten kradser i møblerne

Hvorfor kradser katten?

Det er naturligt for en kat at kradse i noget. Katten plejer sine klør på denne måde og afsætter feromoner fra duftkirtler den har mellem tæerne. Disse feromoner er signalstoffer til andre katte. Der er også en vigtig signalværdi i at blive set kradse, da det udstråler selvsikkerhed.

Hvordan får jeg katten til at holde op med at kradse i møblerne?

Da det er naturligt for katten at kradse, får man ikke katten til at holde op med adfærden. Det gælder derimod om at få katten til at kradse i noget mere hensigtsmæssigt.

Når man skal lave et kradsebræt/-træ, er det godt at vide, at katten gerne kradser på fremstående objekter der rager ud i lokalet, og når de først er begyndt at kradse et sted bliver de ofte ved. Katte kradser ofte i nærheden af deres sove- og hvileområder, så her er det en god idé at placere kradsebrættet.

Kradsebrættet skal være minimum 30 cm. over jorden og må gerne have to sider der kan kradses på. Det skal desuden være stabilt, når katten bruger det.

Teksturen af kradsebrættet er afgørende for om katten vil bruge det til at kradse i. Katte kradser gerne i blødt træ, men andre materialer kan også anvendes, hvis de omvikles med for eksempel seglgarn eller kokostæppe. Katten kan godt lide, at kradsebrættet trevler lidt, når det bruges, så skift det ikke ud, når det begynder at se slidt ud.

For at få katten til at bruge det nye kradsebræt, kan man give den godbidder, når den bruger det. Der er desværre ikke den helt store effekt af at irettesætte katten, når den kradser i møblerne. Katten lærer hurtigt kun at kradse, når du ikke er hjemme.

 

Kradsetårn

 

Seneste artikler

Spørgsmål: Hej Hvor lang tid skal hesten have kerabol? Er det ligesom alm. biotin der gives i 6 mdr. før der ses resultat? Jeg har hørt at det...
Spørgsmål: Hej Netdyrlæge. Jeg står og skal have "fyldt lageret op" af Anxicalm, til min hund (Labradortæve). I denne forbindelse "faldt" jeg...
Spørgsmål: Hej Jeg har et par spørgsmål vedr. foderet weight reduction, både tørfoder og vådfoder. Jeg fodrer i øjeblikket med Royal Canin...