Google+

Min kat ryster på hoved

Min kat ryster meget på hovedet, som om den har noget i ørene. Når jeg ser ind i ørene ser de meget fine ud. Noget jeg kan gøre?

Hilsen Ove

 


 

Hej Ove

Den hyppigste årsag til at en kat ryster meget på hoved, er øremider (især hos unge katte). Du bør derfor få tjekket din kat for dette hos dyrlægen. Det er desværre ikke altid så let at se – nogle gange ser ørerne faktisk pæne ud, og man kan også som dyrlæge blive overrasket over at finde øremider i mikroskopet. Lader man det stå til, vil der komme mere og mere ørevoks. Nogle gange kan ørevoksen være helt lys og næsten ligne savsmuld, mens ørevoksen andre gange kan være helt mørk og mere ligne kaffegrums. Man kan derfor ikke selv stille diagnosen, da det kræver et mikroskop at se øremiderne (og receptpligtige medicin, hvis katten har øremider).

Det kan selvfølgelig også være andre årsager, f.eks. noget så banalt som et fremmedlegeme, f.eks. et lille stykke græs, eller en begyndende øregangsinfektion. Hunde rammes hyppigt af øregangsbetændelse, det er katte langt mere forskånet for, men det hænder selvfølgelig. Det er derfor under alle omstændigheder en god idé at rense ørene med ørerens, men vent til du har været hos dyrlægen, så der er lidt ørevoks til at undersøge i mikroskopet.

God bedring med ham.

Med venlig hilsen

Dyrlæge Thea S. Kamstrup