Google+

Hvorfor spiser hunde græs?

Hunde er i modsætningen til f.eks. katte, ikke strikte kødædere (carnivorer). Skal man forstå, hvorfor mange hunde synes om den ekstra ”snack”, skal man kigge på hundens forfader ulven, fra før hunden blev til et kæledyr, og kigge på deres oprindelige levevis. Når en flok ulve nedlægger et græsspisende bytte, spiser de oftest hele byttet, inkl. indholdet i mavesækken. Herudover spiser ulve også gerne bær, frugter, grøntsager og anden vegetabilsk føde de kan finde i naturen. Så det er altså ikke unaturligt for hunde at spise græs, dens forfader ulven gør det også.

Det er en udbredt misforståelse at hunde spiser græs, fordi de mangler noget i deres kost. Hvis du fodrer din hund med et godt fuldfoder der er fremstillet til hunde, skal du ikke bekymre dig for om din hund får alle de næringsstoffer den har behov for, fordi den er glad for at spise lidt græs en gang imellem.

Er det skadeligt for hunde at spise græs?

Der er intet skadeligt for hunden i selve græsset. Spiser din hund store mængder græs, og kaster efterfølgende op, er der dog en god idé at få din hund undersøgt af din dyrlæge, så kan der nemlig være et underliggende problem. Hvis hunde går rundt og har lidt småkvalme, kan de nemlig godt finde på at spise græs. Græsset irriterer maveslimhinden en smule, og er med til at hjælpe hunden med at kaster op. Det er derfor værd at undersøge at der ikke er et underliggende problem, hvis din hund har en stor appetit på græs.

Et langt større problem ved at hunde spiser græs, er at der kan være små snegle i græsset. Snegle kan overføre fransk hjerteorm, som er en sygdom hunde kan blive meget syge af og i værste tilfælde dø af. Det er især områder hvor der også er mange andre hunde, at der kan være stor risiko for at hunden bliver smittet. Det kan derfor af denne årsag være en god idé at begrænse din hunds indtag af græs.

Seneste artikler

Der findes ikke meget mad der egner sig lige så godt til en lun sommeraften, som det der er tilberedt på en grill. Men det er ikke al grillmad, som...
Hvorfor bliver en hund overvægtig?Overvægt skyldes for stort indtag af kalorier og er i mange tilfælde kombineret med en mindre aktiv livsstil....