Google+

Hvorfor slikker min hund på gulvet?

Min gamle hund er begyndt at slikke på gulvet – træ, marmor og hundekurv. Hvad tror du der er galt med den - eller hvad mangler den?

Race: Jack Russel

Køn: Han

Alder: 13 år


 

Hej Rinne

Så længe du giver din hund et fuldfoder – også selv om det er det billigste på marked, skal du ikke bekymre dig om hvorvidt din hund mangler noget. Det man får ”ekstra” ved at vælge et dyrere mærkevare foder er f.eks. bedre kvalitet kød og grønt anvendt, bedre tandrensende effekt, sunde fibre til tarmen, bedre afstemt mineralbalance og sunde olier (fiskeolie) tilsat. Men som sagt er dette alt sammen noget ”ekstra”, og hunden får alt hvad den behøver, også når man fodre med billigt foder. Det er kun hvis man selv blander og sammensætter sit foder, at der er risiko for fejlernæring, og det er stadig sjældent. En hund der er fejlernæret kan få flere forskellige symptomer, alt efter hvad den får for lidt/for meget af, men det er ikke adfærdsændringer.

En gammel hund kan sagtens lære nye ”tricks”, så hvis den syntes den får noget ud af at slikke på forskellige objekter (f.eks. opmærksomhed) – ja, så bliver den ved, og det kan blive til en vane. Ældre hunde kan også blive senile, men hvis din hund ikke har andre symptomer, tror jeg blot det er ”en dårlig vane”. Hvis du syntes det er generende, må du i gang med træningen.

God weekend!

 

Med venlig hilsen

Dyrlæge Thea S. Kamstrup