Google+

Acne

Acne hos kat

Felin acne

Hvad er acne?

Acne er en hudbetændelse, der giver små bumser på kattens hage, læber og kinder. Hudsygdommen forekommer hos både unge og voksne katte.

Hvorfor opstår acne?

Man mener, at der er flere faktorer, der spiller sammen, når en kat får acne. Stress, forøget hudfedtproduktion og dårlig hygiejne fra kattens side menes at spille en rolle. Ligeledes menes vand- og foderskåle af plastic at kunne fremkalde acne.

Hvad er symptomerne på acne?

Når katten har acne vil den få små røde knopper på kinder, hage og/eller læber. I senere stadier vil huden hæve op, rødme og knopperne blive pusfyldte (”bumser”).

Hvordan stiller dyrlægen diagnosen?

Dyrlægen stiller diagnosen ud fra udseende af læsionen. For at skelne sygdommen fra andre sygdomme kan et hudskrab, en hudbiopsi eller en tot hår fra det ramte område undersøges nærmere under mikroskop.

Hvordan behandles acne?

Hvordan acne behandles kommer an på sværhedsgraden af infektionen. Tidligt i forløbet kan acne behandles lokalt med klorhexidin eller benzoylperoxid-shampoo. Olie med omega-3 og -6 fedtsyrer (fiskeolie) skulle også være gavnlig for hudsygdommen. Når først acnen har udviklet sig til en dyb hudbetændelse, kræver det flere ugers antibiotikakur.

 Kat der spiser

Seneste artikler

Forekomst: *** Hvad er øremider? Øremiden Otodectes cynotis er et almindeligt problem hos killinger. Det er derimod væsentligt sjældnere at...
Min kats pels ser ud som om den er støvet, og hun har fået det dårligere og dårligere indenfor de sidste 3 dage. Hun sover meget, spiser meget...
Jeg opdagede for et års tid siden en lille "klump" på min kat af størrelse og form som en flækket mandel, der sad under huden på flanken. Den er...