Google+

Acne

Acne hos kat

Felin acne

Hvad er acne?

Acne er en hudbetændelse, der giver små bumser på kattens hage, læber og kinder. Hudsygdommen forekommer hos både unge og voksne katte.

Hvorfor opstår acne?

Man mener, at der er flere faktorer, der spiller sammen, når en kat får acne. Stress, forøget hudfedtproduktion og dårlig hygiejne fra kattens side menes at spille en rolle. Ligeledes menes vand- og foderskåle af plastic at kunne fremkalde acne.

Hvad er symptomerne på acne?

Når katten har acne vil den få små røde knopper på kinder, hage og/eller læber. I senere stadier vil huden hæve op, rødme og knopperne blive pusfyldte (”bumser”).

Hvordan stiller dyrlægen diagnosen?

Dyrlægen stiller diagnosen ud fra udseende af læsionen. For at skelne sygdommen fra andre sygdomme kan et hudskrab, en hudbiopsi eller en tot hår fra det ramte område undersøges nærmere under mikroskop.

Hvordan behandles acne?

Hvordan acne behandles kommer an på sværhedsgraden af infektionen. Tidligt i forløbet kan acne behandles lokalt med klorhexidin eller benzoylperoxid-shampoo. Olie med omega-3 og -6 fedtsyrer (fiskeolie) skulle også være gavnlig for hudsygdommen. Når først acnen har udviklet sig til en dyb hudbetændelse, kræver det flere ugers antibiotikakur.

 Kat der spiser

Seneste artikler

Zorro på 10 år og Maxi på 4 år har hele tiden været de bedste venner. Fredag virkede det pludselig som om han ikke kunne kende hende. Han...
Hvad er sterilisation? Ved en sterilisation fjernes enten både kattens livmoder og æggestokke (ovariehysterektomi) ellers fjernes blot kattens...
Hvad er urenlighed?En kat betragtes som urenlig, når den efterlader urin eller afføring uønskede steder.Hvorfor er min kat urenlig?Det er vigtigt...