Google+

Min kat har støvet pels og er slinger

Min kats pels ser ud som om den er støvet, og hun har fået det dårligere og dårligere indenfor de sidste 3 dage. Hun sover meget, spiser meget lidt, har tabt sig og hun nærmest slingrer eller kan ikke helt holde balancen når hun går (siden igår aftes). Kan det være en eller anden form for parasitter? Uanset, hvilken form for behandling vil du foreslå? Jeg har forsøgt at google symptomerne, men har ikke fundet svar ...

 

Mvh. Tia


 

Kære Tia

Jeg syntes desværre det lyder som om din kat har det rigtig skidt, og du skal tage hende med forbi en dyrlæge snarest muligt.

Jeg forstår godt at du har svært ved at google symptomerne, for de er ret uspecifikke. De fleste katte får en trist pels når de bliver syge, så har de nemlig ikke overskud til at pleje deres pels i samme grad som de plejer. Det kan selvfølgelig også være at din kat har pelsmider (det tror jeg nu ikke), men det bliver de ikke alment dårlige af.

Det er godt at hun stadig spiser, selv om det ikke er så meget. Katte har nemlig det store problem, at de meget hurtigt (i løbet af 24-48 timer) får fedtlever, når de holder op med at spise. Derfor gælder det om hurtigt at få en behandling sat i gang, så man ikke kommer ud i, at de helt holder op med at spise. Samtidig er det vigtigt at hun får noget energirigt foder, så hun ikke afkræftes yderligere. Jeg er personligt rigtig glad for at give syge småt-spisende katte Aptus Reconvalescent Cat. For det første syntes katte rigtig godt om det, så selv de katte der er gået helt fra fodret, kan man som regel få til at spise det frivilligt. Herudover er det meget energirigt, så de skal ikke have så meget af det.

At din kat er blevet slinger er sandsynligvis et udtryk for at hun er ved at være afkræftet. Man ser også slingerhed som et primært symptom ved nogle sygdomme, bl.a. mellemørebetændelse, men når hun samtidig er småt-spisende og har det alment dårligt, så tror jeg det er fordi hun er ved at være afkræftet. Det er derfor vigtigt at hun snart får startet en behandling op.

Din dyrlæge vil formentligt have behov for nogle yderligere undersøgelser, f.eks. en blodprøve. I en blodprøve kan man bl.a. se tegn på infektion, blodprocent, elektrolytstatus og nyre- og leverværdier. Den giver med andre ord et rigtig godt overblik og et godt supplement til den kliniske undersøgelse din dyrlæge laver, når en patient kommer ind med uspecifikke symptomer.

God bedring med hende.

Med venlig hilsen

Dyrlæge Thea S. Kamstrup

Seneste artikler

Spørgsmål: Jeg er interesseret i at købe jeres produkt Combi Care (pulver form). Indeholder dette produkt også mangan og vitamin C? Svar: Begge...
Spørgsmål: Jeg er interesseret i at købe jeres produkt Combi Care (pulver form). Indeholder dette produkt også mangan og vitamin C? Svar: Begge...