Google+

Skal jeg operere min hund med skedeprolaps?

Hej. Jeg har en hund på 8 år med en skedeprolaps, jeg har fået anbefalet at få den opereret og samtidigt steriliseret, er det virkeligt nødvendigt? er der ikke andre behandlings muligheder? Vi har fået at vide at vi lige skal afvente at hun kommer ud af løbetiden før der tages stilling til operation. Hvis det er nødvendigt med operation, hvilken prisklasse taler vi så om? og er det en tilstand der kan vende tilbage efter en operation?


 

Tak for dit spørgsmål.

Hvis prolapsen kun er lille, er der en god chance for at slimhinden i skeden trækker sig så meget sammen, at prolapsen forsvinder igen efter endt løbetid. Desværre vil vaginalprolaps ofte vende tilbage igen til næste løbetid, hvorfor jeg vil give din dyrlæge ret i, at sterilisation er en god idé. Hvis der fortsat er vaginalprolaps efter løbetiden, vil man operere dette samtidig.

Det eneste alternativ er at behandle med hormoner og afkorte løbetiden. Men da problemet sandsynligvis vil genopstå ved næste løbetid (hvis det overhoved helt forsvinder), er dette ikke en behandling jeg ville anbefale.

Sandsynligvis vil din hund være helt kurreret efter en operation, men der vil altid være en risiko forbundet ved en operation.

Jeg bliver dig desværre svar skyldig med hensyn til prisen, da der er fri prisdannelse i Danmark. Hvis vaginalprolapsen er væk efter løbetiden, skal du sandsynligvis kun betale det ”almindelige” honorar for en sterilisation, ofte er prisen afhængig af størrelsen på hunden.

Det er langt fra alle dyrlæger der opererer en vaginalprolaps, og da det er en sjælden lidelse hos hunde, vil du nok ikke finde en dyrlæge der har en standardpris på dette. Det kan også være at din dyrlæge vil anbefale dig at få udtaget en biopsi, hvis der er noget der ser mistænkeligt ud, hvilket også vil påvirke prisen. Derimod kan du sagtens ringe op til dyrlægerne i dit lokalområde og høre om prisen på en sterilisation.