Google+

Grillmad kan være farligt for din hund

Der findes ikke meget mad der egner sig lige så godt til en lun sommeraften, som det der er tilberedt på en grill. Men det er ikke al grillmad, som du bør give til din hund. Noget grillmad er ligefrem farligt for din hund. Her er hvad du skal undgå at give til din hund:

1) Knogler og ben

Hunde elsker ben og knogler, især hvis der stadig sidder lidt kødrester på. Så det kan virke meget naturligt at give hunden resterne efter et måltid med spareribs. Men især de mindre ben som ribben kan være farlige for din hund. De afgnavede stumper kan sætte sig fast i spiserøret eller længere nede i tarmsystemet, og i værste tilfælde kan knoglestumpen sidde så urokkeligt fast, at den må opereres ud. Desuden kan de tilberedte ben splintre, når hunden tygger på dem. De splintrede knoglestumper kan være meget skarpe og give skader i mave og tarm.

2) Kyllingeben

Når det kommer til tendensen til at splintres, så er stegte kyllingeben de værste. Giv derfor aldrig din hund kyllingevinger eller andre dele af skroget – det bliver til små syle i tarmsystemet.

3) Hotdogs

Både mennesker og hunde kan blive enige om at det grillet hotdog smager fantastisk! Det kan også være en lækker snack til din hund, hvis du skærer den ud i små bidder (husk dog at hotdog indeholder meget fedt og kalorier). Du må derimod aldrig give en hel hotdog til din hund. Hvis din hund sluger en hel hotdog i bar begejstring over den lækre mad, kan hotdoggen sætte sig fast!

4) Majskolber

Majskolber er ikke giftige for din hund, men når alle majs er spist, har selve kolben en rigtig uheldig diameter: stor nok til at de fleste hunde kan sluge en stump, men ikke stor nok at kunne passere igennem tyndtarmen. Og en majskolbe bliver ikke nedbrudt i tarmsystemet. Der er desværre mange hunde der i tidens løb har måtte en tur forbi operationsbordet, på grund af et stykke majskolbe der sat uhjælpeligt fast i tarmen.

5) Guacamole

Chips og dip hører ofte med til et godt grillmåltid. Men pas på hvis du servere guacamole, hunde kan nemlig hverken tåle løg, hvidløg eller avocado.

6) Burger og anden fed mad

Hunde er følsomme overfor fede måltider, så ud over at det ikke er sundt, så kan hunde i værste tilfælde få akut bugspytkirtelbetændelse. Ved bugspytkirtelbetændelse får hunden bl.a. mavesmerter, diarré og kaster op.

Læs mere om bugspytkirtelbetændelse, klik her.

7) Vindruer

Frisk frugt hører ofte med til menuen i sommervarmen, og hunde tåler da også langt de fleste frugter. En undtagelse er dog vindruer, der ligesom rosiner er giftige for hunde.

En lækker godbid til hunden i sommervarmen, kunne være et stykke frossen vandmelon.

8) Løg

Der er løg i rigtig meget grillmad, og løg smager også skønt når de er grillet hele. Det syntes de fleste hunde også, så selv om katte er mere følsomme overfor løg end hunde, så pas stadig på at din hund ikke spiser løg.

9) Chokolade

Dessert er en festlig afslutning på et lækkert grillmåltid, og mange desserter indeholder chokolade. Hunde elsker den søde chokolade, men især den mørke chokolade kan være meget giftig for hunde. Så hold chokolade langt væk fra din hund.

Seneste artikler

Hunde er i modsætningen til f.eks. katte, ikke strikte kødædere (carnivorer). Skal man forstå, hvorfor mange hunde synes om den ekstra...
Hvorfor bliver en hund overvægtig?Overvægt skyldes for stort indtag af kalorier og er i mange tilfælde kombineret med en mindre aktiv livsstil....