Google+

Ændret adfærd under falsk drægtighed

Hej

Jeg har en 2 ½ år gammel Basset Fauve tæve. Indtil ca. 1 måned efter sidste løbetid har den været fuld af mod og krudt, og absolut ikke bange for noget som helst. Pludselig for ca. en måned siden, er den begyndt at blive bange og nervøs i forskellige situationer. Det kan være hjemme i haven, under en gåtur eller hos naboens hund, som den normalt gerne vil lege med. Den kigger forvirret op i luften samtidigt med at den bruger næsen meget, halen ryger ind mellem benene og den er ikke nem at komme i kontakt med. Er den herhjemme løber den ind og gemmer sig under sofabordet. Det kan forsvinde ligeså hurtigt som det kom, men generelt er hun ikke den samme hund som før. Vi har været ved dyrlæge og fået dråber mod falsk graviditet, da hun mener det er det der et galt. Den fejler ellers ikke noget fysisk, siger hun. Kan hunden virkelig ændre sig så meget som jeg fortæller, pga. falsk graviditet?

Mvh. Poul


 

Hej Poul

Der er helt enormt stor forskel på hvordan hunde reagerer på at være falsk drægtige. Nogen er næsten ikke generet af det, mens andre kan ændre kraftigt adfærd, blive voldsomt deprimerede eller helt holde op med at spise. Alle reaktioner derimellem forekommer selvfølgelig også. Derfor er det bestemt muligt at hendes ændrede opførsel skyldes falsk drægtighed, men der kan også være mere end et problem der driller. Hendes utryghed kunne f.eks. stamme fra en voldsom oplevelse hun har haft mens hun har været ude i haven alene eller lignende, som I ikke er bekendt med, som bare er faldet sammen med hendes falske drægtighed. Medicinen mod falsk drægtighed virker indenfor 4-6 dage, og så bør I få jeres ”gamle” hund tilbage, hvis det udelukkende har været den falske drægtighed der har generet hende. I vil derfor snart få afklaret om der er mere end ét problem der driller.

Hvis problemet fortsætter, ville jeg normalt anbefale at gå i gang med adfærdstræning, men det er svært, når hun reagerer i flere forskellige situationer. Jeg vil derfor anbefale dig at prøve med angstdæmpende kosttilskud/halsbånd. Der findes både Zylkéne tabletter, Serene Um tabletter og Adaptil halsbånd. Det er forskelligt fra hund til hund, hvad de reagerer bedst på, hvorfor det er svært at anbefale det ene produkt frem for det andet.

Vil du vide mere om falsk drægtighed, kan du læse følgende artikel: http://www.netdyrlæge.dk/leksikon/hunden/falsk-draegtighed

Med venlig hilsen

Dyrlæge Thea S. Kamstrup