Google+

Skalare bølger som loppemiddel

Der er på det seneste kommet produkter på markedet der påstår at kunne afskrække lus og lopper ved hjælp af såkaldte skalare bølger eller elektromagnetiske længdebølger.

Svinginger i metal

Skalarbølger kaldes også plasmasvingninger, og er et begreb man kender fra metaller. Man kan have plasmasvingninger inde i metaller. De kan eksistere i brøkdele af milisekunder. Svingningerne er kun inde i metallet, der er ikke svingninger der vil kunne påvirke noget udenfor metallet. De kan ikke findes i det tomme rum, luft og ej heller i dyrepelse.

Svingningerne er på flere tusind milliarder svingninger i sekundet (TerraHertz) og størrelsen er på en målestok der er mindre end atomer, altså en millimeter delt med ti millioner.

Skiver om halsen på kæledyr, vil altså ikke kunne påvirke lus og lopper.

 

Her er et eksempel fra producentens engelske hjemmeside der påstår at bare hunden løber i jordens magnetfelt så anslås/dannes der skalare bølger:

Der er puttet mange fine ord på og der tales i "skalarbølge-litteraturen" om skalare bølger der bevæger sig hurtigere end lyset (der er ikke noget der kan bevæge sig hurtigere end lys, red), fysikeren Nikola Tesla og Lenz fremhæves, der tales om "en dipol der oplades med skalare bølger" og der refereres til forskellige elektromagnetiske lovmæssigheder. Det lyder flot, og der er utrolig mange "artikler" om emnet på nettet, men det er bare vrøvl med så meget pynt, at det er svært at gennemskue det.

Nu skal man jo være sikker i sin, derfor tog jeg kan kontakt til Niels Bohr Instituttet og professor Per Hedegård der havde følgende kommentar: "Skalare bølger med hastigheder 1.5 c (1,5 gange lysets hastighed, red) findes ikke - punktum!
Plasmasvingninger er HELT irrelevante og kan IKKE anslås ved bare at bevæge et metal rundt i jordens magnetfelt."


Skiver om halsen på kæledyr, vil altså ikke kunne påvirke hverken flåter, lus og lopper.

 

Seneste artikler

Hvad er kastration? Ved kastration fjernes begge testikler kirurgisk. Hunden kan kastreres allerede fra to måneders alderen, uden risiko for dens...
Under fødslenDet er en god idé at placere hvalpene i en varm kasse under selve fødslen, for at forhindre at tæven kommer til at skade dem. Kassen...
Hvornår kommer en tæve i løbetid første gang? En tæve kommer i løbetid første gang, når den er gennemsnitligt 9 måneder, men der er store...