Google+

Skalare bølger som loppemiddel

Der er på det seneste kommet produkter på markedet der påstår at kunne afskrække lus og lopper ved hjælp af såkaldte skalare bølger eller elektromagnetiske længdebølger.

Svinginger i metal

Skalarbølger kaldes også plasmasvingninger, og er et begreb man kender fra metaller. Man kan have plasmasvingninger inde i metaller. De kan eksistere i brøkdele af milisekunder. Svingningerne er kun inde i metallet, der er ikke svingninger der vil kunne påvirke noget udenfor metallet. De kan ikke findes i det tomme rum, luft og ej heller i dyrepelse.

Svingningerne er på flere tusind milliarder svingninger i sekundet (TerraHertz) og størrelsen er på en målestok der er mindre end atomer, altså en millimeter delt med ti millioner.

Skiver om halsen på kæledyr, vil altså ikke kunne påvirke lus og lopper.

 

Her er et eksempel fra producentens engelske hjemmeside der påstår at bare hunden løber i jordens magnetfelt så anslås/dannes der skalare bølger:

Der er puttet mange fine ord på og der tales i "skalarbølge-litteraturen" om skalare bølger der bevæger sig hurtigere end lyset (der er ikke noget der kan bevæge sig hurtigere end lys, red), fysikeren Nikola Tesla og Lenz fremhæves, der tales om "en dipol der oplades med skalare bølger" og der refereres til forskellige elektromagnetiske lovmæssigheder. Det lyder flot, og der er utrolig mange "artikler" om emnet på nettet, men det er bare vrøvl med så meget pynt, at det er svært at gennemskue det.

Nu skal man jo være sikker i sin, derfor tog jeg kan kontakt til Niels Bohr Instituttet og professor Per Hedegård der havde følgende kommentar: "Skalare bølger med hastigheder 1.5 c (1,5 gange lysets hastighed, red) findes ikke - punktum!
Plasmasvingninger er HELT irrelevante og kan IKKE anslås ved bare at bevæge et metal rundt i jordens magnetfelt."


Skiver om halsen på kæledyr, vil altså ikke kunne påvirke hverken flåter, lus og lopper.

 

Seneste artikler

CT-scanning er en specielt type røntgenundersøgelse, hvor vi man kan se på hunde og katte og andre kæledyr på en anden måde en traditionel...
Vi har desværre usædvanligt mange lopper i år, og lopper ser ud til at være et stadigt stigende problem. Så hvis du ikke behandler forbyggende...
Ok, det er måske en sandhed med modifikationer. Der findes nemlig to typer af svedkirtler! Der findes de eccrine svedkirtler som giver en vandig...