Google+

Pro-kolin

Spørgsmål:

Hej dyrlæge,

Min steriliseret 3 årige lille hunkat (Norsk Skovkat) lider lidt af tynd mave.

Baggrundshistorie:

Hun bliver en gang om året vaccineret hos en dyrlæge i Holbæk. Det gjorde hendes bror også, men han døde sidste gang på vej hjem i bilen - mens de begge to var i transportkassen. Dette har udløst at hun går i en panik-agtig tilstand når hun skal til dyrlægen hvor hun skal ind i transportkassen og bilen.

Hun har en tand-sygdom der gør at hendes tænder bliver "ædt" op indefra, og i den forbindelse skulle de bortopereres, og jeg var nødt til at putte hende i kassen og ind i bilen. Til trods for at hun havde fastet, så løb det ud af hende i begge ender mens hun var i transportkassen. Turen til dyrlægen tager 20 minutter. Hun har nu kun sine hugtænder tilbage efter to operationer.

Hun var sidst til dyrlægen d. 27-10-2014 og har siden hen haft lidt tynd mave. Hun når som regel ud i kattebakken, men ikke altid. Hun spiser godt og har ikke tabt sig og er stadig kælen og legesyg.

Ca. 6 måneder efter hendes bror døde, altså for en måned siden, skaffede jeg en lille "halvvild" hunkat på et år, for at give hende selskab da jeg er væk fra hjemmet længere tid af gangen. De synes at enes og leger også lidt sammen, og vi kan alle tre sove sammen i min seng.

Nu kan jeg¨så ikke finde ud af om hendes dårlige mave kommer fra:

1. Dyrlæge besøget (operationerne)

2. Den nye kat

3. Mit fravær (kan være væk op til 2 døgn i perioder, men normalt er det kun 14 timer ad gangen)

4. Foder - Tørfoder Perfect Fit Pro-Sterile + tørfoder Royal Canin Main Coon Adult + Whiskas dåse oksekød (i meget små portioner som godbid og max 2 gange i døgnet)

5. Anden form angst eller utryghed

Please hjælp mig til at hjælpe min lille pige :-)

 

Svar:

Hej

Jeg forstår din frustration – og du har ret i at nævnte årsager kan være årsag til hendes diarré. Hendes diarré kan dog også skyldes en infektion eller anden sygdom, men med hendes/jeres forhistorie, forstår jeg godt at du gerne vil se der er noget der kan gøres, inden du tage hende til dyrlægen igen.

Jeg syntes du skal prøve at give hende Pro-kolin suppleret med skånekost, som du enten selv kan lave (læs mere om diarre her) eller købe (Specific FID).

Samtidig syntes jeg du skal stille transportkassen frem, og indrette den lidt hyggeligt med nogle tæpper. Det tager hende nok en rum tid at tage den i brug, når nu hun er blevet bange for den, men det ville være rigtig fint, hvis det lykkes. Du kan eventuelt forsøge at fremskyde processen ved at sprøjte lidt Feliway på tæpperne.

For hvis hendes diarré skyldes en anden sygdom, kan det blive nødvendigt at tage hende med forbi dyrlægen igen, og så ville det jo være rigtig fint, hvis hun var vant til transportkassen, og turen kunne gøres lidt mindre traumatisk for hende. Hvis hun bliver ”trist”/nedstemt, skal hun også en tur forbi dyrlægen.

God bedring med hende.

Seneste artikler

Forekomst: ** Hvad er mellemørebetændelse? Øret deles traditionelt op i tre dele. Det ydre øre som består af øreflappen og den ydre øregang....
Ixodes ricinus Hvad er en skovflåt? En skovflåt kaldes fejlagtigt ofte en ”tæge”, men den er ikke et insekt som tægen, men en mide. Der...
Hvad er loppeallergi? Loppeallergi er den hyppigste årsag til kløe hos hunde og katte. Når loppen bider hunden, sprøjter den en lille smule spyt...

Kosttilskud til mave/tarm-problemer hos hund