Google+

Specific Weight Reduction CRD-1

Spørgsmål:

Hej
Jeg sidder og overvejer at prøve at bestille en sæk hundefoder til min hund.
Vi købte en sæk (14 kg) i går, men synes brikkerne er alt for små til min store hund.
Vi købte Specific Medium Breed CXD-M, tror jeg.
Min hund er en Labrador, Irsk setter blanding, og vejer ca. 26 kilo, men vi har fået af vide af dyrlægen at hun godt må tabe sig lidt, så hun skal ca. ned og veje 23-24 kilo.
Men hvilket Specific produkt skal jeg købe? Hvor brikkerne ikke er alt for små?
Jeg håber du kan hjælpe hurtigst muligt.

Svar:

Når en hund ligger lige på grænsen mellem to produkter (Specific Medium Breed CXD-M og Specific Large & Giant Breed CXD-XL) anbefaler jeg altid produktet til de store hunde, der har de større foderpiller der øger tyggetiden og mindsker risikoen for at hunden forsluger sig (den tandrensende effekt er også lidt bedre, da foderpillen når højere op på tanden, når hunden tygger på pillerne). Så til en labradorblanding vil jeg anbefale Specific Large & Giant Breed CXD-XL, også selv om hun kommer ned på 23-24 kg som dyrlægen anbefaler.

Hvis hun virker sulten og går og tigger, når I nedsætter fodermængden, så vil jeg anbefale jer at prøve Specific Weight Reduction CRD-1. Specific Weight Reduction CRD-1 er en decideret slankekur med et meget lavt energiindhold, som man bruger i perioden hvor hunden skal tabe sig. Det høje indhold af fibre gør at hunden får en mæthedsfornemmelse, på trods af det lave energiindhold. Når hunden så er kommet ned på sin idealvægt, kan man skifte til Specific Weight Control CRD-2, som er et fuldfoder til hunde der har let til at tage på.

Men hvis hun ikke virker sulten, når I sætter foderrationen ned (når hun nu skal tabe sig et par kg), så ville jeg vælge Specific Large & Giant Breed CXD-XL.

Fortsat god dag!

Spørgsmål:

Mange tak for svar. 
Hun er altid sulten, hun savler og tikker, og jeg synes det er blevet værre efter hun får mindre mad.
Syntes du så jeg skal prøve slankefoderet?
Jeg synes faktisk selv at hun er ret flot. Efter vi er skiftet til Specific, er hendes pels blevet rigtig pæn, og hun får meget mere motion ind hun gjorde førhen, da vi bor i hus nu, med stor have. Så hun virker til at have fået nogle flere muskler.
Men det største problem er at hun virker sulten hele tiden, og efter vi er flyttet er det blevet værre, selvom hun får lidt mere mad ind hun gjorde førhen.
Jeg håber du svare lige så hurtigt som før, så vi kan få bestilt et godt foder til hende.
Hun er for resten 5 år, det blev hun den 16/8
Ps. Hun er også steriliseret

Svar:

Hvis hun er så sulten som du beskriver det, ville jeg prøve Specific Weight Reduction CRD-1 mens hun er på slankekur, og se om det ikke bliver lidt bedre. Når hun har tabt et kg eller to (formentligt er en enkelt stor pose nok), så skifte hende over til Specific Large & Giant Breed CXD-XL med de store foderpiller. Det er også en god idé at lade hende arbejde lidt for sit foder, f.eks. sprede foderpillerne ud på græsplænen, så måltidet kommer til at tage længere tid. Appetitten og vægten er jo desværre ofte et problem for de steriliserede tæver.

Husk at vores deadline for at sende Specific foder ud samme dag er kl. 10 (bliver sendt fra et andet lager) og ikke kl. 15 som resten af vores sortiment, så vi kan desværre først få det sendt af sted i morgen.

Spørgsmål:

Hej igen
Mange tak for din hjælp og vedledning
Vi vil prøve at bestille sådan en sæk, det gør ikke noget at der går lidt tid før vi får det, vi har stadig en god del af det andet foder endnu.
Når jeg nu alligevel har dig så har jeg lige et andet spørgsmål også.
Den sæk som vi købte som ikke rigtig var noget alligevel, er der nogle andre som har fået.
Men de som har fået den er godt nok nogle som har små hunde, men jeg spurgte en gang en veterinærsygeplejerske, da vi fik vores anden hund som er en Yorkshire terrier, hvilket foder der vil være godt for hende, og hun sagde at for at gøre det nemmere for mig selv, kunne jeg jo bare give dem det samme, da hun selv har mange hunde, og mange forskellige størrelser, bruger hun også bare et foder.
Normalt for de små den pose der hedder til max 10 kilo, men der sker vel ikke noget ved at det for den fra 10-25 kilo en enkelt gang vel?
Og igen mange tak for din hjælp.   
Det skal også lige siges, at dem som har fået tørkosten, de lever ikke kun af det, som mine to hunde gør. De for også rester, og pate og sådan, så det er bare noget de har stående hele tiden, som de spiser lidt af i ny og næ.
Svar:

Hej igen

Nej, de små hunde tager bestemt ikke skade af at få foder beregnet til mellemstore hunde (10-25 kg). Den største forskel er foderpillernes størrelse (der er selvfølgelig også nogle andre forskelle, men det er mindre forskelle), så hvis de er glade for foderet skal din ven endeligt give det med god samvittighed :-)

God aften!

Kosttilskud til mave/tarm-problemer hos hund