Google+

Specific Kitten FPW

Spørgsmål:

Hej. Jeg er i tvivl om, hvorvidt Specific Kitten FPW stadig er det 'rigtige', nu min killing er 6 mdr. OG neutraliseret? På forhånd tak:o)

Svar:

Når en killing bliver steriliseret/kastreret ændre kattens stofskifte sig, så den har brug for mindre energi. Da killingefoder indeholder meget energi, bør du skifte til et nyt foder. Specific´s neutered young FND vil være det ideelle foder til din kat, da det både har et mindre energiindhold, og tager højde for at en killing der er neutraliseret (steriliseret/kastreret) har større risiko for at danne urinvejssten (gælder især hankattene).

Du kan finde Specific´s neutered young FND her.

Spørgsmål:

Tak for hurtigt svar.

Jeg har nok brug for en uddybning :o)

Hidtil har han fået tørfoder - Royal Canin Kitten - som vi nu har udskiftet med Royal Canin Sterilised. Morgen og sen eftermiddag har han fået Specific Kitten FPW (patéen) blandet med Sheeba Pate.

Jeg er så i tvivl om, hvorvidt Specifics neutered young FND er tørfoder (dvs. erstatning for Royal Canin sterilised) eller pate?

Svar:

Velbekomme J

FND er tørfoder der netop er udviklet til killinger, fra de bliver neutraliserede til de er udvoksede (8-12 måneders alderen, afhængigt af racen). Så FND modsvarer Royal Canin Sterilised, som du fodrer med i øjeblikket.

Du kan sagtens fortsætte med vådfoderet FPW til killinger som en ”snack”, som du beskriver du har gjort hidtil, ved siden af tørfoder. Men hvis du ønskede at fodre udelukkende med vådfoder, ville jeg anbefale dig at skifte til/blande op med voksenfoder, f.eks. Specific adult FXW efter kastrationen, da han ellers godt kan blive noget rund af killingefoderet Specific kitten FPW.

Specifik har ikke lavet et vådfoder/paté, der modsvarer FND (Neutered young), og jeg kender heller ikke til andre fodermærker der har vådfoder til de kastrerede/steriliserede killinger.

Spørgsmål:

Det er en fornøjelse at kommunikere med dig :o)

Jeg/vi vil selvfølgelig bare det bedste for vores vidunderlige kat :o) SÅ … hvis jeg forstår dig korrekt: Royal Canin Sterilised eller FND same same. Det er vel (eller?) en god idé at fortsætte med tørfoder under alle omstændigheder?

Vådfordret FPW kan jeg godt fortsætte med – men hvor længe?

Svar:

Tak :)

Ja, Royal Canin Sterilised og FND er konkurrerende produkter til samme gruppe dyr (steriliserede/kastrerede killinger), men helt ens er de nu ikke - smager f.eks. ikke ens. Men ellers har du helt ret, det er underordnet om du fodrer med det ene eller andet produkt, så længe katten er glad for at spise det.

Du kan fodre med FPW indtil han er udvokset, det er han i 8-12 måneders alderen, lidt afhængigt af racen. Og selvfølgelig, hvis han bliver lidt fyldig på midten, så skifter du bare over til voksenfoderet lidt tidligere J Men ja, jeg syntes helt klart at hovedparten af hans mad skal komme fra tørfoder, det er bedre til hans tænder. Især ældre katte kan godt få en del tandsten, hvis de udelukkende fodres med vådfoder.

God dag :)

Spørgsmål:

Jeg har lige et spørgsmål mere :o)

Sammen med paté og FPW får han en sjat fløde med en sjat afkølet kogt vand – to gange om dagen. Skal vi mon fortsætte med det? Der skal nævnes, at han, da han blev fundet, var meget meget undernæret (ved at dø). I dag er han ca. 6 mdr. og vejer 4 kg. – og sund og super ifølge dyrlægen :o)

Svar:

Skønt at høre at du har fået ham på ret køl efter en hård start :)

Jeg syntes du skal stoppe med at give fløde. Jeg ved at der er mange der gør det – og kattene elsker det! Men der er faktisk rigtig mange katte der er laktose-intolerante, og det er jo synd hvis han går rundt og har mavekneb – kattene har jo svært ved at fortælle det. Desuden får han alt hvad han har behov for, gennem den gode mad du giver ham :)

Seneste artikler

Under et skybrud, når vandmasserne overstiger kloakkernes kapacitet, kommer rotter og kloakvand op og blander sig med regnvandet. Ud over at...
Forekomst: *** Hvad er forstørret blærehalskirtel? Forstørret blærehalskirtel (prostata hyperplasi) er en almindelig lidelse hos ældre intakte...
Forekomst: ** Hvad er testikelkræft? Hos hanhunde er testikeltumor den anden mest almindelige form for kræft. Der findes flere forskellige typer at...

Kosttilskud til mave/tarm-problemer hos hund