Google+


Zylkène

197,10 DKK
Spar: 21,90 DKK

Zylkène er et fodertilskud til hunde og katte, der virker mod uro og utryghed.

 

Hvornår kan Zylkène anvendes?

 

Zylkène er udviklet for at gøre det lettere for hunde og katte at mestre uvante situationer eller stressende perioder.

 

Eksempler på sådanne situationer eller perioder er:

 • - alene hjemme

 • - flytning

 • - nye familiemedlemmer eller kæledyr

 • - nytårsfyrværkeri

 • - ophold i pension

 • - fremmede mennesker

 • - eller når dyrets rutiner på anden vis ændres.

 

Hvordan virker Zylkène?

Zylkène er et naturligt produkt, som er fremstillet af komælk. Produktionen foregår uden kemikalier, og Zylkène indeholder ingen konserveringsmidler. Zylkène virker på samme måde, som mælk virker på helt små babyer, der altid falder til ro når de får mad. Det skyldes at de nedbryder mælk anderledes end voksne (andre enzymer aktive). Det er dette fænomen der er udnyttet i Zylkène. Derfor bliver hesten ikke påvirket (skæv) af produktet – der er faktisk ikke reporteret bivirkninger ved produktet!

 

Den tekniske forklaring:

 

Mælk indeholder mange forskellige proteiner, her iblandt kasein. Når nyfødte og spæde individer nedbryder (spalter) kasein i deres tarm, gøres det ved hjælp af enzymet trypsin, og herved "frigøres" særlige peptider (mindre dele af proteinet), som er bioaktive. Voksne dyr og mennesker spalter kasein ved hjælp af enzymet pepsin og her frigøres ikke de samme peptider.

 

Når kasein spaltes af trypsin i tarmen, "frigøres" det bioaktive peptid Alpha-casozepin, der transporteres fra tarmen til blodbanen, og som herved har en beroligende og afslappende effekt. Fodertilskuddet Zylkène indeholder alpha-casozepin.

 

Dosering

Dosis er 15 mg/kg. Til de fleste hunde er èn dosis dagligt tilstrækkeligt, men i nogle situationer kan to daglige doser være nødvendige.

 

 

75 mg

225 mg

450 mg

Mindre end 5 kg

1 kapsel

-

-

5-10 kg

2 kapsler

-

-

10-20 kg

-

1 kapsel

-

20-40 kg

-

2 kapsler

1 kapsel

Over 40 kg

-

-

2 kapsler

 

Zylkène anvendes som udgangspunkt i 1-2 måneder, men kan efter behov anvendes i længere perioder/kontinuerligt. Efter 15-30 dages brug anbefales det at vurdere dyrets adfærd i samråd med dyrlægen. Vær opmærksom på, at det i de fleste tilfælde er en fordel at kombinere brugen af Zylkène med adfærdsregulerende træning.

 

I situationer hvor påvirkningen, som gør dyret utrygt, er af kortere varighed, som for eksempel ved ophold på kennel, anbefales det at starte med at give Zylkène 1-2 dage før opholdet starter og fortsætte under hele opholdet.

Læs mere...
Produktvariant:
Produktstørrelse
Antal

disableadd 100 0 string(3) "100" int(0) int(100) bool(false)
På lager
Praktisk info
Kunde anmeldelser
Spørgsmål
 • Levering: Afsendes samme dag, ved bestilling på hverdage inden klokken 14.
 • Gratis levering ved køb over 499 kroner (til pakkeboks under 20 kg)
 • 30 dages returret*
 • Fragt fra 39 kroner
 • Du optjener 2,5% bonus på alle køb**

* Bemærk returretten gælder i følge lovgivningen ikke loppemidler.

** På din ordrebekræftelse får du en rabatkode på 2,5% af det samlede beløb, der kan indløses ved næste handel.

BEMÆRK: Specific-produkter sendes fra et andet lager end resten og afsendes samme dag ved bestilling senest kl. 11.30 på hverdage.

Tidligere spørgsmål:

Spørgsmål:

Hvad virker bedst på en hundeangst hund (godt 10 kg) Zylkene eller Serene UM? Vi har tidl. Fået medicin på recept til hende, men vi kan ikke lide "at dope" hende og hun rystede stadig af angst og ville ikke luftes. Så vi prøvede Zylkene sidste år - og det gik faktisk over alt forventning, men kunne godt tænke os at vide jeres erfaringer om hvilke af de 2 ovennævnte der er bedste resultater på. På forhånd tak. Ps. Skal Serene Um også gives i god tid - altså op til en uge før?

Svar:

Hej. Tak for spørgsmålet. Der er stor forskel på, hvordan de forskellige kosttilskud virker på hundene – hos nogle hunde virker det ene produkt bedst, og hos andre det andet produkt. Hvis I har haft gode erfaringer med Zylkene, syntes jeg I skulle bruge dette igen i år. Men hvis du overvejer om I kan opnå en endnu bedre effekt, er der intet i vejen for at kombinere produkterne. Zylkene kan f.eks. kombineres med en Adaptil diffusor i stikkontakten, hvilket vi også anbefaler til de meget angste hunde.

Og så gælder det for alle produkterne – også Serene UM, at man starte i god tid – som minimum en ugen inden nytårsaften. Men er hunden bange inden, så starter man selvfølgelig tidligere. Der er ingen problemer i at bruge produkterne f.eks. hele december, hvis hunden har brug for det. Det gode ved produkterne er netop at der ikke er kendte bivirkninger ved dem, så man kan bruge kosttilskud og feromoner (Adaptil) i en meget længere periode end den traditionelle receptpligtige og sløvende medicin, som man typisk kun bruger selve nytårs aften.

Håber svaret hjalp dig videre. Rigtig god dag!

 


 

Spørgsmål:

Vi har en mynde (saluki) som trækker sig når han står overfor en dommer på hundeudstilling, det er særligt galt når dommeren vil røre ham, så går han i panik. Hvor stærke Zylkène skal vi bruge til ham, han vejer 28 kg?

Ps. kan i anbefale andre midler?


Hej. Jeg syntes det er en god idé at prøve Zylkène eller et andet håndkøbspræparat i den situation du står i. Jeg er personligt rigtig glad for Zylkène, som i de fleste til tilfælde giver rigtig gode resultater. Hvis hunden er helt paniske, er det dog ofte ikke nok. Men hvis du skal have noget stærkere til din hund, skal du til at have receptpligtig medicin, som også er sløvende – og det er jo ikke så smart til en udstilling. Så jeg ville prøve Zylkène først, og se effekten af dette. Der findes andre håndkøbspræparater (Adaptil spray, Adaptil halsbånd og Serene-Um), men da det er forskelligt hvad der virker bedst på den enkelte hund, er det svært at anbefale et frem for et andet og det er også muligt at kombinere dem (f.eks. Zylkène og Adaptil). Men Zylkène er et udemærket valg til at starte med.

Dosis til din hund (28 kg), er en kapsel på 450 mg. Start et par dage inden udstillingen og giv en kapsel dagligt. På selve dagen skal du give kapslen minimum en time inden udstillingen starter. Det kan evt. være nødvendigt at supplere med endnu en kapsel op af dagen.


Spørgsmål:

Hej. Efter min mand døde har min labrador været urenlig om natten, kun om natten om dagen er der ingen problemer og han fejler intet. Er der en chance for at Zylkène vil virke på ham? eller hvad vil I foreslå?

Svar:

Om Zylkène har en effekt kommer an på, hvad der er årsagen til urenligheden. Hvis årsagen er stress, vil jeg forvente at Zylkène har en god effekt. Men der er mange andre årsager, hvis årsagen f.eks. er hormonel ubalance eller blærebetændelse, har Zylkène ingen effekt.


Spørgsmål:

 

Hej Netdyrlæger

 

Vi har en schæferhund, han på 2 1/2 år.

 

Han har lidt skidt i ørene og de lugter surt, hvilket præparat vil i foreslå?

 

Han er lidt aggressiv over for andre hunde, kan det hjælpe at give ham Serene UM?

 

Svar:

 

Hej. Hvis hans øre lugter surt, har han en begyndende/mild øregangsbetændelse, og jeg vil anbefale dig at bruge TrizChlor eller Otodine ørerens en gang dagligt i 10 dage. Det vil formentligt være tilstrækkelig behandling til hans ører, når ørerne ikke har det værre end du beskriver. Opstår problemet igen, gentager du selvfølgelig bare behandlingen.

 

Aggressivitet skyldes ofte utryghed, så jeg syntes det lyder som en god idé at prøve med enten Serene UM eller Zylkène i en periode (minimum 10 dage). Det er lidt med forskel fra hund til hund, hvilket produkt der virker bedst. Hvis hans aggressivitet har en anden oprindelse (f.eks. smerter), har ovennævnte produkter ikke effekt.