Google+

Tilbage i 70’ og 80’erne var lopper et stort problem hos hunde og katte. En ny forståelse for loppens livscyklus, gjorde at man fik udviklet de nye spot-on produkter (pipetter til at dryppe i nakken på hunden), som kraftigt fik reduceret loppeplagen til at der var en periode, hvor det næsten var sjældent, at man så en hund med lopper. Lopperne er desværre vendt tilbage - i år har der været særdeles mange lopper, og det ser ud til at lopper igen er et stigende problem.

Lopper kan være særdeles generende for hunden. Vi anbefaler derfor forebyggende behandling mod lopper.

Selv om der både findes hundelopper og kattelopper, så er det næsten udelukkende kattelopper man ser hunde blive smittet med. Det er derfor vigtigt at alle hunde og katte i husstanden behandles, ellers vil en effekt af loppemidlet udeblive, da lopperne ellers vil trives og formere sig på de ubehandlede dyr.

For alle spot-op loppemidlerne (Advantage, Bayvantic, Effipro, Exproline Vet, Frontline, Frontline Combo og Prac-tic), gælder det at:

  • * Det er vigtigt at du skiller hundens hår, så loppemidlet kommer helt ned på huden
  • * Loppemidlet fordeler sig i hudens fedtlag. Du skal derfor ikke vaske din hund 24 timer for og efter behandlingen med loppemiddel.
  • * Vi anbefaler at du behandler forebyggende hver 4. uge

 

Her kan du finde produkter til behandling of forebyggelse af lopper og flåter hos hunde, populært kaldet loppemidler. Der er også midler imod flåter, (tæger i folkemunde).

Søger du ikke-medicinske produkter, som reelt kan reducere brugen af loppemidler, så må disse ikke blive præsenteret sammen med medicinske loppemidler pga stram fortolkning af EU-lovgivning fra den danske lægemiddelstyrelse. Disse findes derfor i deres egen produktkategori, brug eventuelt søgefeltet. Beklager.

Er du i tvivl om hvilket loppemiddel du skal vælge?

Her er en lille oversigt over loppemidlerne:

  Dræber lopper Dræber loppelarver/æg Beskytter mod flåter Gør lopperne sterile Aktivt stof
Advantage X X     Imidacloprid
Bayvantic X X X **)   Imidacloprid og permethrin
Capstar Vet X *)       Nitenpyram
Effipro X   X   Fipronil
Exproline Vet X   X   Fipronil
Frontline X   X   Fipronil
Frontline Combo X X X   Fipronil og (S)-methopren
Prac-tic X X X   Pyripol
Program Vet       X Lufenuron

Hvis din hund har lopper anbefaler vi, at du vælger et produkt, der også dræber loppelarver. Anvender du loppemidlet forebyggende, er dette mindre vigtigt, da det vil være voksne lopper hunden eventuelt vil ”tage med hjem”, hvis den bliver smittet.

*) Capstar Vet har en øjeblikkelig effekt, men er hurtigt ude af kroppen igen, og kan derfor ikke anvendes forebyggende. De andre loppemidler på listen har effekt i minimum 4 uger.

**) Bayvantic dræber flåter.

 Bemærk at returretten ikke omfatter loppemidler, da de lovgivningsmæssigt er omfattet af V-mærkede lægemider, der skal destrueres ved returnering.

 

Læs mere om lopper og loppeallergi her.

Sådan tjekker du din hund for lopper.